What are you waiting for?

NGO of educatieve organisatie :  
Beschrijving
Korte beschrijving van doel, inhoud en methodiek :  
Vandaag zijn er 65 miljoen mensen op de vlucht. Daar komen nog 100 miljoen mensen de volgende 20 jaar bij zeggen experten. Onze kinderen gaan veelvuldig geconfronteerd worden met deze problematiek. Wij gaan samen met de kinderen kijken wie ze zijn en waarom ze vluchten. We leren dat vluchtellingen altijd heeft bestaan en dat klimaatsvluchtelingen onze grootste uitdaging zijn. Maar we laten ook de kinderen aan het woord en we gaan zelfs de moeilijke thema’s zoals terrorisme niet uit de weg. Het standaard pakket is opgebouwd uit twee delen. Deze sluiten bij elkaar aan en geven de kracht van kennis en begrip met beleving en expressie. Elke school of vereniging kan kiezen om de modules afzonderlijk of tesamen te nemen of de modules te scheiden (verschillende datum). De workshops kunnen uitgebreid worden (wereldburger-programma, eigen dansvoorstelling, video opname) A. Een educatieve, inter-actieve sessie (min. 165 minuten) rond de oorzaken en gevolgen van conflict en klimaatsvluchtelingen. B. Een bewegings- & belevingsworkshop (min. 150 minuten) Deze sessie sluit aan op de educatieve sessie. De begrippen en gevoelens die daar ter spraken komen worden omgezet in expressie en beweging.
Methodiek :  
Inleefactiviteit
Educatieve workshop
Doelgroep :  
Lager onderwijs
Lager onderwijs :  
3rd graad
Minimum aantal deelnemers :  
10
Maximum aantal deelnemers :  
60
Tijdsduur :  
Volledige dag. Alternatief 1/2 of 2 dag(en) opties
Materiaal dat door de school voorzien moet worden :  
Educatieve, inter-actieve sessie • Gezellige ruimte of grote klas. Kan verduisterd worden (gebruik van TV en/of beamer) • We gebruiken graag jullie digibord of beamer. Alternatief brengen wij een groot TV scherm mee • Vooraf wordt een aantal oefeningen opgestuurd die bevorderlijk zijn voor de dag van de workshops
Accommodatie die door de school voorzien moet worden :  
Deze workshops kunnen doorgaan op uw school of een andere locatie. Mocht je het thema extra kracht (inleving) will geven hebben we leuke ideeën.
In welke provincie(s) vindt de workshop plaats ?  
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Limburg
Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen
Brussel
Prijs per sessie :  
750.00€
Praktische opmerkingen :  
Prijs is inclusief BTW. Subsidies voor de school mogelijk. Fiscale attesten voor private & bedrijfssponsors.
Belangrijkste doelstelling van de workshop :  
Vandaag zijn er 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, vervolging maar ook door klimaatsverandering en uitzichtloosheid. De volgende 20 jaar komen er nog minstens 100 miljoen bij. Onze kinderen gaan met deze uitdaging opgroeien. Wij willen samen met de kinderen de vluchtelingen, de oorzaken en gevolgen leren kennen. We brengen de stukjes van de grote puzzel in kaart. We leren hoe ook wij een positieve rol kunnen spelen.
Verloop van de workshop: beschrijf het verloop van de workshop en maak voor elke fase een nieuw item aan :  
Type :  
educatieve, inter-actieve sessie
Tijdsduur :  
165 mins
Korte procesbeschrijving :  
Een educatieve, inter-actieve sessie rond de oorzaken en gevolgen van conflict en klimaatsvluchtelingen; Wie zijn ze en van waar komen ze? Waarom moeten ze vluchten? Wat is er in Parijs en Brussel gebeurd? Wat hebben religies en culturen met elkaar gemeen? Wat kunnen ook wij bijdragen? We gebruiken veel fotomaterialen en ervaringsverhalen. De kinderen worden geprikkeld ook hun verhaal kunnen doen. Dit deel wordt begeleid door Bart Peeters. Bart leefde en werkte in tal van ontwikkelingslanden en conflict-regios en leidde diverse grote humanitaire en ontwikkelingsprogramma’s. Bart leidt het maggie-program dat educatieve en innovatieve oplossingen aanreikt aan ontheemden/vluchtelingen.
Type :  
bewegings- & belevingsworkshop
Tijdsduur :  
150 mins
Korte procesbeschrijving :  
Een bewegings- & belevingsworkshop. Deze sessie sluit aan op de educatieve sessie. De begrippen en gevoelens die daar ter spraken komen worden omgezet in een beweging.Met dans en muziek werken we samen aan een boodschap van samenhorigheid. Hiervoor is ook een lied gecomponeerd door gereputeerde Belgische artiesten. De sessie wordt begeleid door choreografe Zoë Demoustier. Zoë staat al van kinds af aan op het podium. Zij studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en heeft een sterk palmares in het binnen en buitenland. Zoë geeft wekelijks dans en belevingssessies aan diverse leeftijdsgroepen inclusief kinderen met een extra uitdaging/beperking. Voor haar staat de kracht van de taal van het lichaam centraal. Daarmee wil ze kinderen stimuleren hun gevoelens uit te drukken die moeilijk in woorden te bevatten zijn.