HoeHou.www.Tfol#kidzzz

plastic soep - zwerfvuil
NGO of educatieve organisatie :  
Beschrijving
Korte beschrijving van doel, inhoud en methodiek :  
HoeHou.www.Tfol # kidzzz Is dit een spambericht? Zullen we het dan maar meteen deleten? Of staat er een vraag voor kinderen? “Hoe houwwe we het vol?” Hoe houden we het vol om met z’n allen te doen alsof we zeven planeten hebben? Hoe houden we het vol om de voorraadkamer van de Aarde zo leeg te schransen? Hoe houden we het vol om onze planeet zo te vervuilen met ons plastic afval??? Wie weet dat we, luisterend naar de verhalen van Wannes, zelf ideeën krijgen om te doen wat wij kunnen doen. Want méér dan dat, lukt toch niet. Doen wat we kunnen doen. En wakker blijven voor waar we mee bezig zijn. En misschien breder kijken dan we tot nu toe doen. Zo houwwe we het fol. +++++++++++++ Wannes’ Verteltheater en PercussieBart slaan opnieuw de handen in elkaar om de gelijknamige voorstelling, die bestaat voor middelbare scholieren, te vertalen naar lagere school kinderen. We kunnen niet vroeg genoeg jongeren bewust maken rond duurzaamheid en afvalpreventie. ++++++++++++++++ Na de voorstelling krijgen de aanwezigen een Grote Wereldkrant, waarmee in de klas kan verder gewerkt worden. Na de voorstelling kan je vrijblijvend en als toemaatje Wannes en Bart op je school houden, om –onder begeleiding van Wannes- verder te werken met de Grote Wereldkrant of onder begeleiding van Bart een sessie eco-percussie te houden.
Methodiek :  
Film / theater /stand-up
Doelgroep :  
Lager onderwijs
Lager onderwijs :  
2e graad
3rd graad
Minimum aantal deelnemers :  
140
Maximum aantal deelnemers :  
180
Tijdsduur :  
60 min
Accommodatie die door de school voorzien moet worden :  
Verduisterbare zaal met theatermogelijkheden. (Overleg is mogelijk.) Broodjes voor 3 mensen, waaronder één vegetariër. Parkeerplaats voor twee bestelwagens. Vlotte toegang tot zaal en podium.
In welke provincie(s) vindt de workshop plaats ?  
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Limburg
Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen
Brussel
Transportkosten :  
0.40€ per km
Prijs per sessie :  
750.00€
Belangrijkste doelstelling van de workshop :  
bewust worden van zwerfvuilprobleem, aandacht voor de PLASTIC Soep in het bijzonder
Verloop van de workshop: beschrijf het verloop van de workshop en maak voor elke fase een nieuw item aan :  
Type :  
theatervoorstelling
Tijdsduur :  
60 min
Korte procesbeschrijving :  
begeleid door percussieBart, doet Wannes je nadenken over (het afval van ) de grote wereld en ontdek wat jouw rol kan zijn om er anders mee om te gaan.