' Bereid je eigen hapje '

NGO of educatieve organisatie :  
Beschrijving
Korte beschrijving van doel, inhoud en methodiek :  
De workshop start met een korte introductie over het land van waar het hapje vandaan komt. Vervolgens overloopt de lesgever stap voor stap de ingredienten die er zullen gebruikt worden. Er zal kort ingegaan worden op elk gebruikt product. Daarna krijgt elke leerling de kans om zelf met de ingredienten te werken en het uiteindelijke hapje te bereiden. Om de workshop af te sluiten zal het hapje in groep geproefd worden en mogen de leerlingen het hapje evalueren. Voeding is erg typerend voor een cultuur en geeft daarom op ludieke wijze een kijk op een bepaalde cultuur. De landen waaruit gekozen kan worden Maghreb (Marokko, Tunesie en Algerije), India, Turkije en Malawi. Andere landen mogelijk indien 1 maand op voorhand aangevraagd.
Methodiek :  
Koken
Doelgroep :  
Kleuteronderwijs
Lager onderwijs
Secundair onderwijs
Lager onderwijs :  
1ste graad
2e graad
3rd graad
Secundair Onderwijs :  
1ste graad
2e graad
3e graad
4e graad
Type :  
ASO
TSO
BSO
KSO
DBSO
BuSO
Minimum aantal deelnemers :  
15
Maximum aantal deelnemers :  
35
Tijdsduur :  
30 minuten tot 50 minuten
Materiaal dat door de school voorzien moet worden :  
Bij voorkeur maar niet noodzakelijk: - fornuis met oven - snijplankjes - snijmessen - kookpot - friteuse - handdoeken - ingrediënten (worden door Kwasa Kwasa aangekocht)
Accommodatie die door de school voorzien moet worden :  
Een keuken of een ruimte om in te koken.
In welke provincie(s) vindt de workshop plaats ?  
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Limburg
Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen
Brussel
Transportkosten :  
0.30€ per km
Prijs per student :  
5.00€
Praktische opmerkingen :  
De factuur wordt na afloop elektronisch bezorgd. Betaling gebeurt via overschrijving op Fortis bankrekening 001-4749094-50 met vermelding naam school/organisatie en factuurnummer.
Belangrijkste doelstelling van de workshop :  
De leerlingen komen in contact met de diversiteit die aanwezig is in België. De leerlingen bekomen via voeding een meer gedifferentieerd beeld van Afrika en andere continenten.
Verloop van de workshop: beschrijf het verloop van de workshop en maak voor elke fase een nieuw item aan :  
Type :  
Inleiding
Tijdsduur :  
5 - 10 minuten
Korte procesbeschrijving :  
Een beschrijving van het land vanwaar het hapje vandaan komt.
Type :  
Doen!
Tijdsduur :  
20 - 30 minuten
Korte procesbeschrijving :  
Een overzicht en korte uitleg van de verschillende ingrediënten waaruit het hapje is opgebouwd. Daarna mogen de leerlingen zelf aan de slag om het hapje te bereiden.
Type :  
Slot
Tijdsduur :  
5 - 10 minuten
Korte procesbeschrijving :  
De leerlingen krijgen de kans om hun hapje te proeven en te evalueren.