Zoek de workshop voor in jouw klas!

Wereldburgerschapseducatie daagt leerlingen en leerkrachten uit om met een open blik naar ontwikkelingen in de wereld te kijken. Dat lukt soms beter met een externe deskundige die de groep meeneemt in een nieuw verhaal.

Tal van organisaties organiseren boeiende workshops in de klas. Er staan permanente en tijdelijke activiteiten in de database. De permanente activiteiten zijn gezien door onze educatieve medewerkers, de tijdelijke activiteiten meestal niet. Onze medewerkers screenden de inhoud van elke workshop. Je vindt het volledige aanbod hieronder in de zoekmotor. Per workshop lees je er de doelstellingen en het verloop. Meestal is ook de link gelegd met de eindtermen.

Vind je niet meteen wat je zoekt? Contacteer onze medewerker in jouw provincie.

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.
 • Nepalees dansen
  1ste graad
  2e graad
  3rd graad
  1ste graad
  2e graad
  3e graad
  4e graad
  Himalayan Projects
  Tradities
  Leerlingen krijgen één of twee Nepalese dansen aangeleerd. Himalayan projects zorgt voor bijpassende traditionele muziek en bijpassende traditionele kledij.
 • Afrikaanse Dans
  1ste graad
  2e graad
  3rd graad
  1ste graad
  2e graad
  3e graad
  4e graad
  Stage Rumours vzw
  Dans
  Na enkele leuke opwarmingsoefeningen op Afrikaanse (pop) muziek wagen we ons al snel aan onze eerste basisbewegingen waarbij contact met de aarde, ritmegevoel en herhaling van de bewegingen...
 • 1ste graad
  2e graad
  3rd graad
  1ste graad
  2e graad
  3e graad
  4e graad
  Braeken Bart
  Muziek
  Bodypercussie is een combinatie van ritme en beweging, waarbij swingende ritmes en grooves met en op het lichaam vertolkt worden.
Het lichaam wordt gebruikt als slagwerkinstrument. Denk aan...
 • vooroordelen racisme cultuur
  2e graad
  3rd graad
  De Aanstokerij vzw
  Dit simulatiespel spoort twee vreemde culturen aan tot ontdekken van elkaars gewoonten, gebruiken en afspraken. Na het inoefenen van hun eigen cultuur gaan ze bij elkaar op bezoek. De spelers...
 • Wakara dans expressie en percussie
  1ste graad
  2e graad
  3rd graad
  1ste graad
  2e graad
  3e graad
  4e graad
  ArtiCult- org.
  Muziek
  Wakara is de dans van de jungle met woudgeluiden en het bewegen zoals de dieren aldaar. Deze dans was verboden in het openbaar. Het taboe werd doorbroken door de Academy of Performing Arts, die...