Save the date: Inspiratiedag 2019

Hét feest voor wereldburgers

De datum en locatie van de Inspiratiedag 2019 zijn bekend

 

Een grote meerderheid van de leraren in het basis- en secundair onderwijs vindt wereldburgerschap een cruciaal thema. Steeds meer scholen en opleidingen maken dan ook serieus werk van mondiale thema's. Toch krijgt wereldburgerschap nog te weinig een structurele plek in de klaspraktijk of ervaren leerkrachten nog teveel belemmeringen (tijdsgebrek, complexiteit van de onderwerpen, ...). Goede praktijkvoorbeelden krijgen bovendien vaak weinig navolging.

Om wereldburgerschap op een juiste manier tot in de klas te brengen, wachten er dus nog heel wat uitdagingen. Kleur Bekennen wil leerkrachten klaarstomen om op een kwalitatieve manier aan de slag te gaan met wereldburgschapseducatie.

Neem jouw agenda en stip alvast donderdag 02 mei 2019 aan. Dan gaan we samen tijdens onze Inspiratiedag 2019 in het Provinciehuis in Leuven (net naast het station) op zoek naar inspirerende antwoorden en goede praktijken.

De Kleur Bekennen Inspiratiedag wordt georganiseerd voor (toekomstige) leerkrachten basis- en secundair onderwijs, schooldirecties, zorgcoördinatoren, docenten lerarenopleiding, educatieve organisaties,…

Op 6 december 2018 wordt het volledige programma online gepubliceerd en kan je je inschrijven. Deelname is gratis!

Wij kijken alvast uit naar jouw aanwezigheid.