Eigen nascholingen

Doe inspiratie op en volg onze nascholingen

Kleur Bekennen organiseert in de loop van het jaar verschillende laagdrempelige nascholingen. Die staan open voor leerkrachten en directies. De nascholingen die op de kalender staan zijn de volgende: op dit moment staan er geen nascholingen gepland.  

 

Onze trajecten

Traject WO: wereldburgerschap in de valies van jouw lagere school!

In het schooljaar 2017-2018 gaan Kleur Bekennen, Djapo en Studio Globo opnieuw samen met jouw school op wereldreis. Aan de hand van concrete tools, praktijkvoorbeelden, uitwisseling met collega’s en begeleiding op maat gaan we samen met jouw school op zoek om wereldburgerschapseducatie een plaats te geven in jouw school. Raadpleeg hier de brochure alvast! Inschrijven kan via de nascholingsfiche.

"Buitengewone wereldburgers": traject rond wereldburgerschpaseducatie in BuSO scholen

Tijdens schooljaar 2017-2018 slaan Kleur Bekennen, Kiyo, Vormen vzw en School zonder Racisme opnieuw de handen in elkaar. Samen met verschillende BUSO scholen uit Vlaanderen gaan we een participatief traject aan om wereldburgerschapseducatie (WBE) te versterken op schoolniveau. Aan de hand van ervaringen, concrete tools, uitwisseling en het uitwerken van een concreet actieplan op maat helpen zij jou op weg naar een groter draagvlak op jouw school. Inschrijven kan via deze link. Raadpleeg hier de flyer alvast!

Meer info?

Neem contact op met Katrijn Machiels: katrijn.machiels@vlaamsbrabant.be

 

Ons vast aanbod

Kleur Bekennen geeft ook graag een nascholing bij jou op school, bijvoorbeeld in het kader van een pedagogische studiedag. Een overzicht van bestaande nascholingen vind je op deze pagina. Of we maken een nascholing op maat.

De kortste weg naar Timboektoe

Een inleiding op wereldburgerschap voor alle leerkrachten, ongeacht welke graad. Onze educatieve medewerkers begeleiden het schoolteam of toekomstige leerkrachten in deze dynamische nascholing en passen deze aan op maat van de school. Je maakt op een speelse manier kennis met de thematische invalshoeken van wereldburgerschap en krijgt een impressie van diverse educatieve materialen. Je krijgt ook een korte introductie in de vaardigheden van wereldburgerschapseducatie.

 

Metroplan

Het Metroplan is een handige poster waarop de acht invalshoeken van Wereldburgerschapseducatie overzichtelijk worden voorgesteld. Je kan ermee werken in de klas. Aan de hand van het Metroplan kan je ook samen met je collega’s overleggen hoe wereldburgerschap klas- en vakoverschrijdend aan bod kan komen. We ondersteunen je daar graag bij met een vorming voor het hele team, bijvoorbeeld tijdens een pedagogische studiedag.

Consulteer ons metroplan meteen: