Inspiratiedag: het feest voor wereldburgers

 

Kleur Bekennen organiseert jaarlijks op een unieke locatie in Vlaanderen of Brussel een 'Inspiratiedag', het feest voor wereldburgers. Deze dag is bedoeld om (toekomstige) leerkrachten, schoolteams en directieleden te inspireren om met wereldburgerschapseducatie aan de slag te gaan. We nodigen boeiende sprekers uit, organiseren interactieve workshops en zetten enkele leuke schoolpraktijken in de kijker. Dat alles met een feestelijk tintje!
 

Inspiratiedag 2018

 
Op dinsdag 17 april 2018 vond in Gent 'Hallo Inspiratiedag 2018' plaats. Leerkrachten (in spé), directies, schoolteams en medewerkers van educatieve organisaties kregen er een inkijk in goede praktijken, visies en ongezouten meningen omtrent wereldburgerschap.
 
Bedankt voor jullie talrijke aanwezigheid! Wij hebben er alvast van genoten en hopen vooral dat jullie veel nieuwe inspiratie hebben opgedaan! 
 

Presentaties/Achtergrondinformatie
 

 • keynote – Bruno Vanobbergen

  Bruno Vanobbergen is kinderrechtencommissaris, benoemd door het Vlaamse Parlement. In zijn keynote weidde hij uit over het belang van het dagelijks betrekken van leerlingen bij de klaspraktijk en het schoolbeleid. Betrokkenheid op school is immers niet alleen belangrijk voor het welzijn van het kind, maar stimuleert bovendien hun betrokkenheid op de wereld.

  Powerpoint wordt binnenkort toegevoegd

      Activiteiten

 • Activiteit 1: “Waterwandeling” door Johan Verstraete

  Raadpleeg hier nogmaals alle info. 

 • Activiteit 2: smaakmaker van de discussietool burgerschap “Terra Nova Minimaatschappij” door Lisa Hue

  Powerpoint wordt binnenkort toegevoegd

 • Activiteit 3: “Interculturele dialoog over gevoelige thema’s binnen een onderwijscontext” door Arzu Yentur van Democratisch Dialoog.

  Herbekijk de presentatie, de flyer en ons interview met Arzu Yentur

 • Activiteit 4: “Bouwstenen voor een duurzaam schooltraject” door Jan Royackers van Schoolmakers

  Bekijk nogmaals de presentatie

      Hallo Inspiratie

       Wouter Deprez & Warda El Kaddouri
 

 

       

 

Sfeerbeelden van de Inspiratiedag 2017

Bekijk het facebook album hier.