Jullie aanbod in de kijker op facebook en op de kersverse klascement-projectpagina?

De Kleur Bekennen inspiratiedag (op 9 mei) ging dit jaar over wereldburgerschapseducatie en leerlingenparticipatie. In dit kader zetten we ook jullie aanbod in de kijker! Door praktische omstandigheden kon dit deze editie niet ter plaatse, maar creëeren we een digitaal alternatief. Via deze sociale media campagne realiseren jullie niet enkel een groter bereik, maar blijft jullie aanbod ook gedurende langere tijd in de aandacht.

In de weken na de inspiratiedag zet Kleur Bekennen dagelijks 1 materiaal of workshop, gelinkt aan het thema van de inspiratiedag, in de 'digitale kijker'. Dit gebeurt via een leuke post met een foto/filmpje en wat uitleg. Hierbij delen we ook telkens de link van de klascement-pagina waar dit aanbod terug te vinden is.

Alle posts worden bovendien verzameld in een facebook-album zodat deze makkelijk raadpleeg -of deelbaar zijn.

 

HOE GA JE TE WERK?

STAP 1: Maak een keuze uit jullie educatief aanbod en kies hetgeen nauw aansluit bij het thema, wereldburgerschapseducatie en leerlingenparticipatie, van de inspiratiedag.
 
STAP 2: Bezorg ons een sprekende foto of filmpje dat bij het aanbod hoort dat jullie in de kijker willen plaatsen.
 
STAP 3: Beschrijf bondig (max. 400 karakters) hoe dit aanbod leerkrachten en leerlingen inspireert en motiveert om daadwerkelijk aan de slag te gaan met dit thema. 
 
Licht vooral ook toe hoe dit aanbod leerlingen activeert om hun rol als actieve wereldburger op school op te nemen.
 
STAP 4: Om de post te vervolledigen, bezorg je ons ook:
 
  • De link naar de klascement-pagina waar het aanbod raadpleegbaar is. (Staat je materiaal nog niet op klascement en word je zelf knettergek van digitale technologie? Laat ons dit even weten en dan plaatsen wij het er graag voor jullie
  • (een link naar) jullie contactgegevens
  • eventuele hashtags
  • jullie logo
STAP 5: Bezorg ons bovenstaande gegevens via kleurbekennen@btcctb.org
 
 
 

TWIJFELS OF IETS NIET DUIDELIJK?

Heb je twijfels of is iets niet duidelijk? Neem dan zeker en vast contact op met Kleur Bekennen op 02 505 18 20 of via kleurbekennen@btcctb.org We zoeken graag mee om jullie aanbod zo sterk mogelijk te presenteren! Zo krijgt de inspiratiedag voor wereldburgers een duurzaam vervolg en blijft het thema wereldburgerschapseducatie en leerlingenparticipatie onder de aandacht wat de zichtbaarheid van het educatief aanbod alleen maar ten goede komt!